söndag 10 juli 2011


Ryttarkakor


Ingredienser:

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6-7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör

Glasyr:

75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos (200 g)

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm).
Grädda kakan 10-12 minuteri 225 graders ugnsvärme.
Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.
Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.
(källa: IcaKuriren)
Josefines Blogdesgner