onsdag 20 juli 2011


Hårt bröd LCHF


Ett mycket enkelt och gott bröd, utan kolhydrater

Ingredienser:

2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
En nypa salt

Häll samtliga ingredienser i en bunke. Fyll på kallt vatten så det precis täcker.
Ställ kallt i minst 6 timmar.
Häll av ev överflödigt vatten försiktigt.

Bred ut blandningen på en bakpappersklädd långpanna.

Grädda i 125 grader i 1 timma.

Grädda i 100 grader under 1 timma till. Öppna ugnsluckan några gånger under tiden för att få ut vattenångan.(Om smeten fortfarande är mjuk så fortsätt grädda en stund till)

Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan på glänt tills ugnen kallnat.
Ta ut brödet. Bryt i bitar.


Josefines Blogdesgner