75 g smör
2,5 dl mjölk
1/2 pkt jäst för söta degar3/4 dl socker
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl
Smält smöret. Ha i mjölken och låt allt bli ca 37 grader. Häll över jästen och blanda. Ha i resten av ingredienserna och låt maskinen arbeta i 10 min, till dess att degen släpper bunken. Släpper inte degen så ha inte i mer mjöl utan arbeta den mer.
Jäs i 30 min.
Fyllningen:
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
Blanda ihop detta till en "kräm".
Kavla ut degen, bred på fyllning.
Just dessa bullar är flätade.
Jäs 30 min.
Pensla med ägg. Ha på pärlsocker eller en chokladbit.
Grädda 10 min i 200 grader varmluftsugn eller 225 grader i vanlig ugn ca 8-10 min