fredag 3 juni 2011


Chokladtårta

Botten:

200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1,5 dl kakao
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl varmt vatten

Smörj och mjöla en form med löstagbara kanter. Mjöla gärna med kakao.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten tillsammans med vattnet. Vispa till en slät smet.
Grädda i 175 grader ca 50-60 min.

Fyllning:

Hallonmousse(från bloggen cupcakesfluffan)

200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde

Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. 
Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten.
Blötlägg gelatinbladen. 
Vispa grädden. 
Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden och blanda till sist ner den vispade grädden och florsockret. 
Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

Glasskräm

2 dl vispgrädde
Marsankräm gjord på 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver
Vispa grädden lite halvlöst och sedan blanda i marsankrämen och vispa till önskad konsistens

Chokladkräm

Krämen används till att bre ovanpå och runt chokladtårtan
100 gram mörk choklad
100 gram Toblerone
2,5 dl vispgrädde
Finhacka chokladen och lägg den i en skål.
Värm vispgrädden, ta av den från plattan innan den precis börjar koka.
Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält.
Låt den bli helt kall. Den får gärna stå i kylen över natten.
Vispa upp den till ett fluff

Garnera tårtan.
Josefines Blogdesgner