måndag 20 juni 2011


Engelsk Kryddkaka

En smakrik engelsk sockerkaka från Hummingbird Bakery

230 g smör
650 g socker
5 ägg
2,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker(eller vaniljessens)
1/2 tsk citronsaft
1/4 tsk av vardera malen kryddnejlika, malen kanel, malen ingefära samt malen muskotnöt
400 g vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Ugn 175 grader

Vispa smör och socker.
Vispa ner äggen ett i taget.
Vispa ned mjölk, vaniljsocker och citronsaft.
Blanda ner resten av ingredienserna.

Häll smeten i en smord och mjölad form, 25 cm i diameter.Jag använde en form med löstagbar kant.

Grädda ca 100 min eller till dess att provstickan är torr.
Jag täckte kakan med folie de sista 30 min.
Josefines Blogdesgner