torsdag 2 augusti 2012


Pyttelimpor

  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl torkade aprikoser  
  • 1 dl russin
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl fyrkornskross
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor

  • Sätt ugnen på 200 grader(varmluft)180 grader vanlig ugn

    Hacka frukten mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken och sirapen.

    Lägg ett bakplåtspapper i sex st  avlånga brödformar (se länk nedan) så att pappret sticker ut över kanterna.

    Fyll formen med smet,  grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.


     

    Josefines Blogdesgner