onsdag 29 augusti 2012


Rosa Chokladkaka


Ingredienser kakan:
275 g socker
180 g vetemjöl
60 g kakao
1,25 tsk bakpulver
1,25 tsk bikarbonat
1 tsk salt
75 ml olja
140 g grädde
130 ml expresso(starkt kaffe)
2 ägg(rumstempererade)
2 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.
Förbered kaffet och låt det svalna.
Tillsätt socker och kakao i mjölblandningen.
Vispa äggen lätt innan de tillsätts .
Häll till sist i oljan och grädden och kaffet.
Vispa med elvisp under några minuter.
Till sist blandas vaniljsockret i.

Smörj 2 formar a`20 cm i diameter noga. Klipp två rundlar i bakplåtspapper och täck bottnarna.
Fördela smeten i formarna.
Ugn 180 grader, mitt i ugnen, 30 min.
Låt kakorna stå och svalna i ca 10 min. Ta dem försiktigt ur formarna.
Då bottnarna är lite spröda är det en fördel att frysa dem lite innan de delas på mitten. 


Fyllning:
300 g philadelphiaost
3 dl vispad grädde
5 dl hallon
7 tsk gelatinpulver
2 dl florsocker
en halv citron
2 dl socker

Värm hallonen tillsammas med 2 dl socker och saften från en halv citron. Sila massan och blandmed gelatinpulvret. Låt svalna.
Mixa philadelphiaosten tillsammans med 2 dl florsocker.
Blanda

Fyll kakan och ställ i kylen över natten eller minst 5 timmar.

Vispa grädde hårt(ha i lite socker) och färga rosa med konditoriefärg eller pastafärg.Bred över kakan.

















Josefines Blogdesgner