torsdag 26 juli 2012


Hallon och Citron tårta


Tårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
6 msk varmt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
saften av 1 citron
Vispa ägg och socker poröst(4 min elvisp). Blanda i övriga ingredienserna. Grädda i tre formar. smörj formarna och klipp ut 3 rundlar i bakplåtspapper och använd till att täcka bottnarna i formarna.
Grädda 175 grader eller 155 grader varmluftsugn i 20-30 min.

Vaniljkräm:

4 äggulor
1dl grädde

1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker


Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och vanll på spisen iljsocker
Lemoncurd:
2 citroner
1,5 dl socker
50 g smör
1 msk maizena(ljus)
2 ägg+ 2 äggulor.
Tvätta citronerna. koka upp saft från 1 citron, riven citronskal från 2 citroner, med socker och smör.Sila vätskan.
Vispa ihop äggen lätt och rör ner dem i tre omgångar i vätskan. Ställ på spisen på svag värme och låt krämen tjockna. Rör hela tiden. Låt svalna.
Frosting:
Ca 200 g hallon. Mosa hallonen och låt rinna av i en sil.

100g philadephiaost blandas med 1 dl florsocker. Rör till en jämn smet. Blanda i 3 dl vispgrädde. Vispa till en fast massa.Blanda i hallon så du får en fin färg och god smak.
Täck tårtan med frosting.
Riv mörk choklad och garnera på mitten av tårtan.

Fyll en sprits och spritsa valfritt.

Josefines Blogdesgner