söndag 15 januari 2012


Kajsa Anka kaka

 
Kakan:

3 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 dl kakao

3 dl socker

2 dl farinsocker

200 g mjölkchoklad

200 g smält smör

4 ägg

1 dl kallt kaffe




Smöra och bröa en form med kakao, ca 22 cm i diameter. Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret så den smälter.Blanda alla ingredienser. Grädda i 180 grader i 50 minuter (den ska vara lite lös i mitten). Låt kallna.

Krämen:
4 äggulor
1dl grädde

1 dl socker

1 msk majsena eller potatismjöl

125 g smör

1 msk vaniljsocker

Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och vaniljsocker.


Låt kallna.



Dela kakan på mitten. Bred på fyllningen. Pudra över florsocker.


Låt stå en stund innan den serveras.



Josefines Blogdesgner