lördag 28 januari 2012


Annatårta





Fyllning 1:
160 g geishachoklad (2 påsar)
3 dl grädde
Värm grädden utan att den kokar. Blanda ner chokladen och rör om tills den har smält helt. Låt stå i kylskåp över natten. Vispa chokladgrädden och fyll tårtan.

Fyllning 2:

4 äggulor
1dl grädde

1 dl socker

1 msk majsena eller potatismjöl

125 g smör

1 msk vaniljsocker

Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och vaniljsocker.

Frosting:1.5 dl nutella, 8 dl florsocker ,1.5 dl kakao ,2 tsk vaniljsocker,300 g philadelphiaost , 2 msk kaffe
Rör ihop samtliga ingredienser till frostingen. Bred över hela tårtan, sidor och ovansidan.

Täck sidorna av tårtan med chokladfingrar, ca 3 paket. Täck ovansidan med polly och marsipanblommor.


Josefines Blogdesgner