måndag 6 juli 2020

Godaste rabarberpajen



Rabarbersylt:
Ca 500 g rabarber
2,5 dl syltsocker
2 tsk vaniljsocker

Skala rabarbern. Skär i bitar. Lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Sjud i 10-15 min. Rör om. Häll upp på en burk. Ställ in i kylskåp.
(sylten går att använda till allt möjligt)

Ugn 200 grader

Mördeg:
100 g strösocker
100 g smör
1 ägg
225 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver.
Kör i matberedare. Inte för länge. Vila kallt i kylskåp ca 30 min. 
Smörj en pajform. Klä den med mördegen. Ugn ca 10 min.(mitten av ugnen)

Bred ut sylten i formen. strö över smuldeg.

Smuldeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
Blanda allt i en matberedare till en smulig deg

Strö över smuldegen över sylten. Grädda i ugn ca 20 min tills smuldegen fått lite färg.(mitten av ugnen)

Servera med kall vaniljsås


Josefines Blogdesgner