tisdag 21 juli 2020

Blåbärskaka



5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl turkisk yoghurt
blåbär

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
2. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg den i en annan bunke (detta ska strös över kakan).
3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
4. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22 x 30 cm. Jag hade en större form. Använd smörpapper i botten.
5. Strö blåbären jämnt över kakan. Strö över smuldegen från den andra bunken.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Ät rutorna som de är eller med en klick vaniljsås.
(originalrecept baka med Frida. jag har ändrat lite.)

Josefines Blogdesgner