lördag 1 oktober 2011


Onkiswiss


Tårtbotten:
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker

Ugn 175 grader. Smörj och bröa en form på 1,5 liter.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna. Rör om tills smeten är jämn.
Grädda ca 35 min

Fyllning;

250 g mascarpone
60 g strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
drygt 1,5 dk vispgrädde
1,25  dl jordgubbsmarmelad

Allt utom jordgubbsmarmeladen vispas till en fast kräm. Tillsätt marmeladen och rör om.

Fyllning:
4 äggulor

1dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker
Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och vaniljsocker
3dl grädde+ lite marsanpulver vispas långsamt till dess att grädden är riktigt tjock. Breds på tårtan. Garnera med Maränger .
Josefines Blogdesgner