lördag 4 april 2015


Enkel Påsk-kaka

 
Ingredienser:
1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl 

Garneringflorsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1,5 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med ströbröd.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering. Garnera med vispad grädde och kycklingar:)
(Hembakat)


Josefines Blogdesgner