onsdag 21 november 2012


Karamellkaka


Tårtbottnar:
4,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 ägg
2 dl olja
3 mosade bananer
85g konserverad krossad ananas+ 4 msk spad

Blanda mjöl, socker, kanel och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, olja bananer, ananas och spadet. Blanda.

Smörj tre runda formar, diameter ca 23 cm.Fördela smeten mellan formarna. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min.

Låt svalna i formarna ca 10 min innan de stjälps upp.


Fyllning:
8 äggulor
2dl grädde
2 dl socker
2 msk majsena eller potatismjöl
250 g smör
2 msk vaniljsocker
Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör(rumsvarmt) och vaniljsocker.

Lägg ihop tårtbottnarna med fyllning emellan. Slå in den i plast och förvara i kylskåp över natten.

Frosting:
7 äggvitor
5 dl socker
frön från 1 vaniljstång
Koka upp vatten i en stor kastrull. Blanda samtliga ingredienser i en lite kastrull.Ha den lilla kastrullen över den stora och vispa hela tiden till dess att du får ett litet fluff.
Häll över smeten i en skål och vispa helst med en ballongvisp till dessa att skålen inte känns varm längre. Det tar en stund.

Bred sedan frostingen över kakan och dekorera.
Här har jag använt godisshalsband.
 

Josefines Blogdesgner