onsdag 28 december 2011


Chokladtårta


Mjuk pepparkaka med nutellaglasyr.
Ingredienser
Kaka6 ägg5 dl strösocker125 g smör7 dlvetemjöl3 tsk bakpulver1 nypa salt3 msk pepparkakskryddor 2 tsk vaniljsocker1 dl lingonsylt2 dl filmjölk Smör till formen Nutella frosting1.5 dl nutella8 dl florsocker 1.5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker300 g philadelphiaost 1st apelsin, rivet skal2 msk kaffe 
1. Kaka
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret och blanda det med äggsmeten.
4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt, pepparkakskrydda och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt samman smeten.
5. Vänd till sist ner lingon och filmjölk.
6. Smörj 3 stycken springformar i teflon med löstagbar kant.
7. Grädda bottnarna i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga, men var försiktig så att inte kakorna gräddas för länge och blir torra.
8. Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

9. Nutella frostingRör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost och rivet apelsinskal. Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig.
10. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett lager av frostingen.
11. Lägg på nästa botten och tryck till lite så att den sitter fast ordentligt.
12. Bred på ett lager frosting även på denna botten.
13. Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager med frosting ovanpå samt runt kanten av tårtan.
(recept www.leila.se)

Garnering:
Apelsiner gjorda av marsipan och kryddnejlika.


Josefines Blogdesgner