Receptet på vaniljcupcakes kommer från bageriet Hummingbird Bakery
Ingredienser:
120g vetemjöl
140g strösocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
40g osaltat smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
en cupcakeplåt med 12 hål.
Jag använder Ikeas:
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke.
Vispa till en grynig konsistens.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till den har blandats ner i smeten.
Vispa snabbt ägg, vaniljsocker och resten av mjölken i en separat bunke.
Häll ned detta i mjölblandningen och vispa till dess att smeten är slät.
Smörj cupcakesplåten med smält smör.
Skeda upp smeten och grädda tills cupcaken är gyllenbruna.
Låt kallna och lossa dem försiktigt ur plåten.
Glasyren:
2 äggvitor
1,5 kaffekopp socker( 1 kaffekopp motsvarar 1,5 dl)
1,5 kaffekopp vatten
lite salt
1 tsk ljus sirap
Blanda i en kastrull. Koka försiktigt upp blandningen. Ta kastrullen från plattan och doppa hastigt ner 1 cupcake. Därefter doppas cupcaken i kokos.
(Recept: Inger Frisell)