2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver 75 g smör, smält
4 dl vetemjöl
80 g vit choklad, grovhackad
Ugn 200 grader.
Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, salt, bakpulver, smör och mjöl. Blanda ihop allt till en jämn smet, men inte för länge för då blir glutentrådarna starka och kakan seg. Rör försiktigt ner chokladbitarna när smeten är färdigvispad.
Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt kakan kallna i formen.
Glasyr50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
2dl florsocker
1 tsk vatten
riven kokos
Blanda ihop smör, vaniljsocker, florsocker och eventuellt vatten till en tjock massa som går att ringla över kakan.
Bred glasyren över kakan. Klappa ner glasyren över kanterna. Klappa in riven kokos.
(jag har gjort om receptet men inspirationen kommer från hembakat)