onsdag 17 september 2014
Popcorns cheesecake
1 påse popcorn
Kolasås:
450g socker
1,3dl vatten
1,7 -2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
140g smör
Koka ihop sockret och vattnet. Låt koka tills vätskan får en fin kolafärg. Låt svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka igen. Gör kulprovet. Låt svalna något.
Häll popcorn i en skål.
Häll över kolasåsen och rör runt så att samtliga popcorn täcks med såsen.
Klä en bakplåt med bakpapper och sprid ut popcornen. Låt dem kallna.
(det blir en hel del popcorn över)
Botten:
Går att använda en vanlig botten av digestivekex .
Här är botten gjord av en morotskaka.
320g mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/4 tsk salt
230g rumstempererat smör
400g socker
4 stora ägg
0,85dl mjölk(värms)
4-5 morötter rivna
1 äpple(rivet)
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
Vispa smör och socker till dess att det blir fluffigt.
Tillsätt ägg, ett i taget. Vispa sakta mellan varje ägg.
Tillsätt mjölblandningen och mjölken.
Rör till en slät smet.
Blanda till sist i morötter och äpple.
Häll hälften av smeten i en smord springform. Grädda i 180 grader i ca 25 min. Låt svalna.
Resten av smeten går att använda till 10 muffins.
Cheesecake:
900g Philadelphiaost
285g socker
4 stora ägg
3 tsk vaniljsocker
1/2 dl gräddfil
Vispa ost och socker tills allt är blandat. Tillsätt ägg, ett i taget. Vispa mellan varje ägg. Blanda i gräddfil och vaniljsocker.
Häll smeten över botten. Grädda i 100 grader 3-3,5 timmar.
Låt kakan stå kallt över natten.
Dekorera med popcorn.
(Källa: Manuelas Diner)