Ingredienser:
3 st äpplen
0,5 msk kanel
2,5 msk socker
Dela äpplena i små bitar. Blanda socker och kanel i en bunke och lägg ner äppelbitarna. Blanda.
200g vetemjöl
0,5 msk bakpulver
lite salt
100 g rapsolja
200g socker
saft av en halv apelsin
1 rågad tsk vaniljsocker
2 st ägg
Använd gärna en form med löstagbar kant. Går bra med en vanlig sockerkaksfom, 1,5 liter.
Smöra formarna.
Ugn 175 grader.
Rör ihop olja, saft av apelsin och socker. Blanda ner övriga ingredienser, förutom äggen. Rör ihop. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet.
Börja med att fylla smet i botten, några matskedar. Varva sedan smet och äppelbitar.
Grädda längst ner i ugnen 90 min.