4,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 ägg
2 dl olja
3 mosade bananer
85g konserverad krossad ananas+ 4 msk spad
Blanda mjöl, socker, kanel och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, olja bananer, ananas och spadet. Blanda.
Smörj tre runda formar, diameter ca 23 cm.Fördela smeten mellan formarna. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min.
Låt svalna i formarna ca 10 min innan de stjälps upp.
Fyllning:
8 äggulor
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk majsena eller potatismjöl
250 g smör
2 msk vaniljsocker
Blanda
äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det
sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör(rumstempererat!) och
vaniljsocker.
Fördela
krämen på två bottnar. Strö över torkade blåbär över varje vaniljfyllning. Sätt ihop kakan.
Frosting:
300 g Philadelphiaost
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
Vispa grädden hårt. Rör i övriga ingredienser. Tina ca 1 dl blåbär. Tillsätt ca 0,5 msk blåbärssaft(av bären).