2,5 dl mjölk
1/2 pkt jäst för söta degar3/4 dl socker
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl
Smält smöret. Ha i mjölken och låt allt bli ca 37 grader. Häll över jästen och blanda. Ha i resten av ingredienserna och låt maskinen arbeta i 10 min, till dess att degen släpper bunken. Släpper inte degen så ha inte i mer mjöl utan arbeta den mer.
Jäs i 30 min.
Forma runda bullar, 45 g styck. Låt jäsa i 15 min.
Vaniljkräm:
4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 msk potatismjöl, 125 g smör samt 1 msk vaniljsocker.
Allt förrutom smör och vaniljsocker, blandas i en gryta. Rör tills krämen tjocknar. Ta bort grytan från värmen och rör i smöret och vaniljsockret. Skulle smeten skära sig, tillsätt en rå äggula och rör.
Låt kallna.
När bullarna är färdigjästa ta ett mått, matsked och tryck ned detta i bullen. Fyll med en rågad tsk vaniljkräm.
Grädda i ca 10 min ugn varmluft 180 grader eller 200 grader vanlig ugn.
Låt bullarna svalna.
Väg upp ca 300 g florsocker och tillsätt 1 tsk vatten i taget. Rör väl mellan varje tsk.
Ha detta runt vaniljkrämen och doppa sedan i kokos.