tisdag 26 februari 2013


Margaretas Bullar

Ingredienser:

75 g smör

2,5 dl mjölk
1/2 pkt jäst för söta degar
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl

Smält smöret. Ha i mjölken och låt allt bli ca 37 grader. Häll över jästen och blanda. Ha i resten av ingredienserna och låt maskinen arbeta i 10 min, till dess att degen släpper bunken. Släpper inte degen så ha inte i mer mjöl utan arbeta den mer.
Jäs i 30 min.

Under tiden görs vaniljkrämen:
4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 msk potatismjöl, 125 g smör samt 1 msk vaniljsocker.
Allt förrutom smör och vaniljsocker, blandas i en gryta. Rör tills krämen tjocknar. Ta bort grytan från värmen och rör i smöret och vaniljsockret. Skulle smeten skära sig, tillsätt en rå äggula och rör.

Låt kallna.


Den färdigjästa degen kavlas ut till en retangulär platta


Bred över den kalla vaniljkrämen.
Strö över lite blåbär.
Rulla ihop degen och skär bitar ca 3 cm.

Lägg bullarna i en muffinsplåt och låt jäsa i 15 min

Gräddas i varmluftsugn 180 grader eller vanilg ugn 200 grader i ca 15 min.

Josefines Blogdesgner