fredag 25 januari 2013


Engelska Scones

Ingredienser:

500g vetemjöl
80 g mjukt smör
80g strösocker(jag tror att jag prova med 50g nästa gång)
2 ägg
25 g eller lite mer än 5 tsk bakpulver
200-250 ml mjölk
1 lätt vispat ägg
lite salt

Ugn 220 grader

Ta fram en bakplåt och täck den med bakplåtspapper.

Blanda 450 g av mjölet tillsammans med smöret. Nyp ihop väldigt noga. Ju mer man nyper ihop det desto bättre resultat.

Häll i äggen, sockret och bakpulvret.Blanda, blanda och blanda. Se till att du får med det som är på kanterna och i botten. Ju mer bakpulvret blandas desto snyggare jäsning.

Ha sakta i hälften av mjölken. Blanda, blanda och blanda. Blanda i resten av mjölken tills du får en mjuk väldigt kladdig deg.

Häll hälften av det mjölet du har kvar på en ren arbetsyta. Häll ut degen. Platta till lite och ha på resten av mjölet på ovansidan.

Vik degen på hälften, rotera ett kvarts varv. detta moment är för att få in luft. Fortsätt med att vika och rotera. Dock inte för länge då. Fortsätt tills du har en trevlig deg.

Kavla ut till tjockleken 2,5 cm.

Ta ut runda scones med ett mått. Vrid till måttet ett kvarts varv innan du tar ut måttet. Knåda ihop degen igen och börja om till dess att du får ut 8 scones. Blir ingen deg kvar.

Vispa ett ägg. Ha i lite salt. Ta med handen och smeta ut ägget försiktigt på ovansiden av sconsen. var försitig med att inget ägg rinner längs sidan av brödet, då jäser det inte.

Grädda i 15 min i mitten av ugnen.

Serveras helst med sylt och clotted cream, men philadephiaost och marmelad går också bra.
Josefines Blogdesgner