söndag 20 januari 2013


Mina Marshmellows


Ingredienser:
240ml kallt vatten
25g gelatinpulver
400g socker
240 g glukos
1 nypa salt
3 tsk vaniljsocker
rosa pastafärg
lite vetemjöl

Blanda gelatinpulvret med hälften av vattnet. Låt stå en stund.
Värm resten av vattnet,sockret glukosen,salt,samt vaniljsocker försiktigt. Rör ibland. Låt blandningen stå på spisen till dess att temperaturen blivit ca 115 grader.

Vispa gelatinpulvermassan och ha försiktigt i sockervattnet. Vispa på låg hastighet. När allt sockervatten är blandat hög hastigheten på vispen till max.Tillsätt valfri färg.

Vispa en bra stund tills massan blir ungefär som massan i en kokosboll.

Täck en ugnsplåt med bakpapper. Pudra detta med mjöl. Häll massan på plåten. Pudra över mjöl. Låt stå tills nästa dag. ta ut figurer med mått.



Josefines Blogdesgner