2 ägg
2 dl socker2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Ugn 175 grader. Smörj och bröa en form på 1,5
liter.
Vispa ägg och socker poröst.(minst 4 min) Blanda i de övriga
ingredienserna. Rör om tills smeten är jämn.Grädda ca 35 min, nedersta falsen i ugnen.
Fyllning 1:
4 äggulor
1dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker
Blanda
äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det
sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och
vaniljsocker
Fyllning 2:
Vispa 1,5 dl grädde hårt. Krossa 1/2 pkt vita maränger och rör i grädden. Skiva ca 10 jordgubbar,blanda i maränggrädden.
Låt stå ett dygn i kylskåp.
Garnera med 3 dl vispad grädde, jordgubbar och riven vit choklad.