söndag 17 juni 2012


Banankaka med frosting


Bottnar:
4,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 ägg
2 dl olja
3 mosade bananer
85g konserverad krossad ananas+ 4 msk spad

Blanda mjöl, socker, kanel och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, olja bananer, ananas och spadet. Blanda.

Smörj tre runda formar, diameter ca 23 cm.Fördela smeten mellan formarna. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min.

Låt svalna i formarna ca 10 min innan de stjälps upp.

Vaniljkräm:
4 äggulor
1dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker

Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och vaniljsocker.

Fördela krämen på två bottnar. Sätt ihop kakan.

Frosting:
100g philadephiaost blandas med 1 dl florsocker. Rör till en jämn smet. Blanda i 3 dl vispgrädde. Vispa till en fast massa.

Fyll en sprits och spritsa valfritt. Täck toppen med skivade jordgubbar.




Josefines Blogdesgner