5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
225 g smör
1 knivsudd salt
1,25 dl florsocker
1,25 dl strösocker
2 msk rivet citronskal
4 äggulor
Strösocker att rulla kakorna i.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
Lägg smöret i en matberedare, rör en stund
Tillsätt florsockret, rör en stund.
Tillsätt sockret, rör en stund
Lägg i salt och citronskalet, rör en stund.
Tillsätt äggulorna, ett i taget, rör en stund mellan varje.
Häll i mjölblandningen, lite i taget, rör mellan varje gång tiil dess att du fått en smet.
Lägg en platsfolie, ca 30 cm på en arbetsyta och lägg halva degen på denna. Vira plasten runt om tills du rullat ut en rulle med en diameter på 4 cm. Gör likadant med den andra halvan av degen. Linda plasten hårt runt rullarna. Låt vila i kylskåp i minst 2 timmar.
Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Rulla rullarna så de täcks av sockret. Skär i 1,5 cm tjocka skivor. Fördela kakorna på två plåtar.
Grädda i ca 15 min i 175 grader.