Form 20 cm, 2st
5 st äggvitor180 ml mjölk
3 tsk vaniljsocker
285 g vetemjöl+ 3 msk maizena
350 g strösocker
20 g bakpulver
5 g salt
170 g smör
Blanda vetemjöl, maizena,bakpulver och salt.
Blanda mjölk, vaniljsocker och äggvitor.Vispa ihop lätt.
Blanda mjölblandningen med sockret och vispa med en elvisp så allt blandar sig. Ha i rumsvarmt smör och fortsätt vispa till dess att smöret blandat sig väl med mjölblandningen.
Tillsätt äggblandningen i tre omgångar under tiden du fortsätter vispa med en låg hastighet.
Placera formarna mitt i ugnen, 180 grader ca 30
min.
Låt kakorna vila i formarna i ca 10 min innan du
försiktigt tar ut dem.
Fyllning 1:
4 äggulor
1dl
grädde
1
dl socker
1
msk majsena eller potatismjöl
125
g smör
1
msk vaniljsocker
Blanda
äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det
sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och
vaniljsocker.
Fyllning
2:
250 g mascarpone
60 g strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
drygt 1,5 dl vispgrädde
1,25 dl jordgubbsmarmelad
Allt utom hallonmarmeladen vispas till en fast kräm. Tillsätt marmeladen och rör om.
60 g strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
drygt 1,5 dl vispgrädde
1,25 dl jordgubbsmarmelad
Allt utom hallonmarmeladen vispas till en fast kräm. Tillsätt marmeladen och rör om.
Smörkräm
115 g smör (rumsvarmt)
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
115 g smör (rumsvarmt)
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret
fluffigt.
Tillsätt florsockret lite i taget under vispning.
Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under vispning.
Tillsätt florsockret lite i taget under vispning.
Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under vispning.
Täck hela tårtan med smörkrämen.
Täckt med sugerpaste