onsdag 21 mars 2012


Sockerkaka med frosting


Form 20 cm, 2st
5 st äggvitor
180 ml mjölk
3 tsk vaniljsocker
285 g vetemjöl+ 3 msk maizena
350 g strösocker
20 g bakpulver
5 g salt
170 g smör
Blanda vetemjöl, maizena,bakpulver och salt.
Blanda mjölk, vaniljsocker och äggvitor.Vispa ihop lätt.
Blanda mjölblandningen med sockret och vispa med en elvisp så allt blandar sig. Ha i rumsvarmt smör och fortsätt vispa till dess att smöret blandat sig väl med mjölblandningen.
Tillsätt äggblandningen i tre omgångar under tiden du fortsätter vispa med en låg hastighet.

Smörj formarna väl med smör.Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och ha i botten. Strö lite mjöl på kanterna.
Placera formarna mitt i ugnen, 180 grader ca 30 min.
Låt kakorna vila i formarna i ca 10 min innan du försiktigt tar ut dem.
 
Frosting:
100g philadephiaost blandas med 1 dl florsocker. Rör till en jämn smet. Blanda i 3 dl vispgrädde. Vispa till en fast massa.


Josefines Blogdesgner