Form 20 cm, 2st
5 st äggvitor
180 ml mjölk
3 tsk vaniljsocker
285 g vetemjöl+ 3 msk maizena
350 g strösocker
20 g bakpulver
5 g salt
170 g smör
Blanda vetemjöl, maizena,bakpulver och
salt.
Blanda mjölk, vaniljsocker och äggvitor.Vispa ihop
lätt.
Blanda mjölblandningen med sockret och vispa med en
elvisp så allt blandar sig. Ha i rumsvarmt smör och fortsätt vispa till dess att
smöret blandat sig väl med mjölblandningen.
Tillsätt äggblandningen i tre omgångar under tiden du
fortsätter vispa med en låg hastighet.
Smörj formarna väl med smör.Klipp ut en rundel av
bakplåtspapper och ha i botten. Strö lite mjöl på kanterna.
Placera formarna mitt i ugnen, 180 grader ca 30
min.
Låt kakorna vila i formarna i ca 10 min innan du
försiktigt tar ut dem.