150 g Smör, smält
2 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
3 Ägg
0.75 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Mjölk
–
Sätt ugnen på 175°C och smöra- samt klä en springform på 22 cm med bakplåtspapper – höga kanter.
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i 3-4 minuter mer elvisp. Rör ner resterande ingredienser och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du delar den i två bottnar.
Fyllning:150 g Smör
0.75 dl Kaffe
1 dl Kakao
9-10 dl Florsocker beroende på hur trög smeten blir
–
Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen.
Tillsätt resterande ingredienser och rör till en trögflytande smet. Blir smeten för tjock, tillsätt lite vatten. Bred en del av smeten på botten som du lagt på ett tårtfat. Lägg på sista botten och häll över den sista fyllningen. Spackla hela tårtan med hjälp av en palett. Strö över kokos på en gång. Låt stå i kylskåpet 30 minuter – 1 h. Tag fram en stund innan servering så att Kärleksmumstårtan blir rumsvarm.