Tårtbotten:
4 st ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
Form 20 cm i diameter. Smörj och bröa.
Sätt ugnen på 175 grader. Kakan ska gräddas längst ner i ugnen.30 minuter.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver samt kakao. Rör ned det försiktigt i äggsmeten.
Låt kakan svalna och stå till sig ett dygn.
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk.(kolasås). Burken kokas i tre timmar. se till att vattnet täcker burken under hela koktiden.
3 dl jordnötssmör( 1 burk)
4 dl cream cheese (2 paket a 200 g)(Philadelphia ost)
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Rör ihop jordnötssmör, cream cheese och florsocker. Vispa grädde och blanda i.
Dela tårtbotten. Ha på ett lager kolasås och hälften av jordnötsblandningen. Gör likadant med nästa lager.
Plasta in och ställ i kylskåp.
Chokladganache:
Smält 100g Marabou ljus choklad i en kastrull. Rör hela tiden. Tillsätt 1 dl grädde och 1 msk smör. Rör. Låt denna bli kall.
Chokladsmörkräm.
200g smör
240g florsocker
Vispas i ca 20 minuter.
Smält 100g ljus choklad+ 100g vitchoklad i ett vattenbad. Låt svalna. Tillsätt den avsvalnade chokladen, lite i taget, i smörkrämen. Vispa hastigt hela tiden.
Bred smörkräm över tårtan.
Hacka jordnötter och tryck fast på tårtan.
Hacka jordnötter och tryck fast på tårtan.
Ställ in i kylen.
När chokladganachen blivit kall, breds denna försiktigt ovanpå tårtan.
Ställ i kylen.
Spritsa med chokladsmörkrämen.
Dekorera med chokladkulor.
Förvara tårtan i kylen.