onsdag 11 februari 2015


Geishatårta



Tårtbotten:

4 st ägg

1,5 dl socker

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Form 20 cm i diameter. Smörj och bröa.

Sätt ugnen på 175 grader. Kakan ska gräddas längst ner i ugnen.30 minuter.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda vetemjöl, bakpulver samt vaniljsocker. Rör ned det försiktigt i äggsmeten.

Låt kakan svalna och stå till sig ett dygn.
 
 
Fyllning 1:
Glasskräm.
Vaniljkräm:
4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 msk potatismjöl, 125 g smör samt 1 msk vaniljsocker.
Allt förutom smör och vaniljsocker, blandas i en gryta. Rör tills krämen tjocknar. Ta bort grytan från värmen och rör i smöret och vaniljsockret. Skulle smeten skära sig, tillsätt en rå äggula och rör.

Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde. Blanda med vaniljkrämen.

Fyllning 2:
180 geisha chokladkaka
3 dl grädde.
Smält chokladen sakta i en gryta. Häll i grädden. Rör till en slät smet. Ställ i kylskåpet över natten. Vispa massan, dagen efter, som vanlig vispgrädde.

Dela tårtbotten. Ha på ett lager geishafyllning och på den nedersta botten, glasskrämen.

Plasta in och ställ i kylskåp.
 

Chokladsmörkräm.

200g smör

240g florsocker

Vispas i ca 20 minuter.

 Smält 200g ljus choklad i ett vattenbad. Låt svalna. Tillsätt den avsvalnade chokladen, lite i taget, i smörkrämen. Vispa hastigt hela tiden. Droppa i några droppar av röd karamellfärg.

 Bred smörkräm över tårtan. Ställ in i kylen.

 
Chokladganache:
Smält 100g Marabou mörk choklad i en kastrull. Rör hela tiden. Tillsätt 1 dl grädde och 1 msk smör. Rör. Låt denna bli kall. Späd med mer grädde om den känns för tjock.
 
När chokladganachen blivit kall, breds denna försiktigt ovanpå tårtan.
 
Ställ i kylen.
 
Dekorera med marshmallows
 
 
 




 
Josefines Blogdesgner