4 st ägg
1,5
dl socker
1,5
dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Form 20 cm i diameter. Smörj
och bröa.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kakan ska gräddas längst ner i ugnen.30 minuter.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver
samt vaniljsocker. Rör ned det försiktigt i äggsmeten.
Låt kakan svalna och stå till
sig ett dygn.
Glasskräm.
Vaniljkräm:
4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 msk potatismjöl, 125 g smör samt 1 msk vaniljsocker.
Allt förutom smör och vaniljsocker, blandas i en gryta. Rör tills krämen tjocknar. Ta bort grytan från värmen och rör i smöret och vaniljsockret. Skulle smeten skära sig, tillsätt en rå äggula och rör.
Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde. Blanda med vaniljkrämen.
Fyllning 2:
180 geisha chokladkaka
3 dl grädde.
Smält chokladen sakta i en gryta. Häll i grädden. Rör till en slät smet. Ställ i kylskåpet över natten. Vispa massan, dagen efter, som vanlig vispgrädde.
Dela tårtbotten. Ha på ett lager geishafyllning och på den nedersta botten, glasskrämen.
Plasta in och ställ i kylskåp.
Chokladsmörkräm.
200g smör
240g florsocker
Vispas i ca 20 minuter.
Smält 200g ljus choklad i ett
vattenbad. Låt svalna. Tillsätt den avsvalnade chokladen, lite i taget, i
smörkrämen. Vispa hastigt hela tiden. Droppa i några droppar av röd karamellfärg.
Bred smörkräm över tårtan. Ställ in i kylen.
Chokladganache:
Smält 100g Marabou mörk choklad i en kastrull. Rör
hela tiden. Tillsätt 1 dl grädde och 1 msk smör. Rör. Låt denna bli kall. Späd med mer grädde om den känns för tjock.
När chokladganachen blivit kall, breds denna
försiktigt ovanpå tårtan.
Ställ i kylen.
Dekorera med marshmallows