tisdag 2 december 2014


Silviakaka

Ingredienser:
6 ägg
6 dl socker
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Rör ägg och socker poröst. Vispa i vattnet och skikta i mjöl och bakpulver. Se till att allt blandas väl.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min. Kakan ska ha stannat. Provstick!
Formen är den djupa formen till ugnen.

Glasyr:
200 g smör
2 dl socker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker, gärna lite rågade
kokos

Smält samman allt, förutom kokos, i en gryta. Rör hela tiden till dess att smeten tjocknat till något. Låt svalna en stund.

Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö över rikligt med kokos.

Skär upp i bitar.

Låt gärna kakan stå en till sig 1 dag för saftighetens skull.
Josefines Blogdesgner