Tårtbottnar:
4,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 ägg
2 dl olja
3 mosade bananer
85g konserverad krossad ananas+ 4 msk spad
Blanda mjöl, socker, kanel och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, olja bananer, ananas och spadet. Blanda.
Smörj tre runda formar, diameter ca 23 cm.Fördela smeten mellan formarna. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min.
Låt svalna i formarna ca 10 min innan de stjälps upp.
Fyllning 1:
4 äggulor
1dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker
Blanda
äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det
sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och
vaniljsocker
Fyllning 2:
100 g marabou mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
Värm vispgrädde tills den når starx innan kokpunkten. Ta av kastrullen från plattan och ha i chokladbitar. Rör tills dessa har smält helt. Låt svalna.
Täck tårtan med smörkräm:
Smörkräm
115 g smör (rumsvarmt)
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
115 g smör (rumsvarmt)
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa
smöret fluffigt, ca 15 min
Tillsätt florsockret lite i taget under vispning.
Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under vispning.
Tillsätt florsockret lite i taget under vispning.
Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under vispning.
Täck
hela tårtan med smörkrämen.
Tårtan är täckt av sugerpaste.
Dekoration:
2 pkt oreokex hackas sönder i en matberedare till en fin massa. Blanda i ca 200 g philadelphiaost. Ställ massan kallt ca 10 min. Forma bollar av smeten. Smält 200 g vit choklad. Ta en pinne(tex blomsterpinne, avkapad),doppa pinnen i chokladen för att få den fästa ordentligt i bollen. Doppa bollarna i vit choklad och dekorera. Ställ gärna klubborna i en bit frigolit för att torka.
Rosetterna är gjorda av sugerpaste.