onsdag 8 augusti 2012


Kanelbullar


18 bullar

Degen:
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g färsk jäst (den blå varianten)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
100 g mjukt smör
1  ägg
Cirka 11 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen.
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader(varmluft)

Fyllningen:
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel

Blanda ihop detta till en "kräm".

Kavla ut degen, bred på fyllning.
Just dessa bullar är flätade.
Jäs 45 min.

Pensla med ägg. Ha på pärlsocker eller en chokladbit.

Grädda 10 min i 200 grader varmluftsugn eller 225 grader i vanlig ugn ca 8-10 min

Inspirerad av laila.se


Josefines Blogdesgner