Tårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
6 msk varmt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
saften av 1 citron
Vispa ägg och socker poröst(4 min elvisp). Blanda i övriga ingredienserna. Grädda i tre formar. smörj formarna och klipp ut 3 rundlar i bakplåtspapper och använd till att täcka bottnarna i formarna.
Grädda 175 grader eller 155 grader varmluftsugn i 20-30 min.
Vaniljkräm:
4 äggulor
1dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker
Blanda
äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det
sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och
vanll på spisen iljsocker
Lemoncurd:
2 citroner
1,5 dl socker
50 g smör
1 msk maizena(ljus)
2 ägg+ 2 äggulor.
Tvätta citronerna. koka upp saft från 1 citron, riven citronskal från 2 citroner, med socker och smör.Sila vätskan.
Vispa ihop äggen lätt och rör ner dem i tre omgångar i vätskan. Ställ på spisen på svag värme och låt krämen tjockna. Rör hela tiden. Låt svalna.
Frosting:
Ca 200 g hallon. Mosa hallonen och låt rinna av i en sil.
100g philadephiaost blandas med 1 dl florsocker. Rör
till en jämn smet. Blanda i 3 dl vispgrädde. Vispa till en fast
massa.Blanda i hallon så du får en fin färg och god smak.
Täck tårtan med frosting.
Riv mörk choklad och garnera på mitten av tårtan.
Fyll en sprits och spritsa valfritt.