- 4 1/2 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl torkade aprikoser
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl russin
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl havregryn
- 2 1/2 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl linfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk brödkryddor
- Havregryn att strö över innan gräddning
Sätt ugnen på 200 grader(varmluft)
Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken och sirapen.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
www. leila.se