söndag 6 november 2011


Hallon och Choklad cheescake

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smält smör
  • 2 dl hallon
  • 600 g philadelphiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 dl socker
  • 1 dl majsstärkelse (maizena)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3  ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • chokladknappar mörk

  • Ugn 175 grader.
    Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något.

    Blanda kesella med osten. Blanda i socker, vaniljsocker samt maizena. Rör i äggen och vispgrädden.
    Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner.

    Varva smet och bär i formen ovanpå kexblandningen. Spar lite bär att ha längst upp.

    Grädda i 175 grader 40-50 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå i ca 30 min.

    Låt svalna.Ställ in i kylskåp över natten.

    Dekorera med chokladknappar


    Josefines Blogdesgner