torsdag 8 september 2011


Tinnas special

30-40 bitar
Tid: ca 50 minuter

350 gr jordnötssmör (1 burk) eller 300 gr salta jordnötter mixade med ½ dl jordnöts- eller rapsolja.
1 dl strösocker (kan minskas)
2 dl ljus sirap (kan minskas)
1 liter rice krispies eller cornflakes
1 dl kokosflingor
300 gr mörk choklad i bitar

Tillagning: Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller form, 20x25 cm


Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det nästan koka upp på svag värme medan du rör om. Ta kastrullen från värmen och rör i rice krispies eller cornflakes samt kokosflingor. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred ut den smälta chokladen över hela kakan. Ställ långpannan kallt i minst 30 minuter. Skär i fyrkanter med en vass kniv.



Josefines Blogdesgner