Botten:
300g mandelmassa
3ägg
0.5dl vetemjöl
Fyllning:
1dl av:
Vaniljkräm:
4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 msk potatismjöl, 125 g smör samt 1 msk vaniljsocker.
Allt förutom smör och vaniljsocker, blandas i en gryta. Rör tills krämen tjocknar. Ta bort grytan från värmen och rör i smöret och vaniljsockret. Skulle smeten skära sig, tillsätt en rå äggula och rör.
Låt svalna.
4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 msk potatismjöl, 125 g smör samt 1 msk vaniljsocker.
Allt förutom smör och vaniljsocker, blandas i en gryta. Rör tills krämen tjocknar. Ta bort grytan från värmen och rör i smöret och vaniljsockret. Skulle smeten skära sig, tillsätt en rå äggula och rör.
Låt svalna.
1burk kesella kvarg
vanilj
Garnering:
0.5 liter färska
jordgubbar
myntablad
florsocker
1.Sätt ugnen på 175
grader
2.Riv mandelmassan
grovt och blanda i ägg och mjöl
3.Smörj och bröa en
springform ca 20-24cm i diameter
4.Häll i smeten och
grädda mitt i ugnen i ca 20 -35 min beroende på formens storlek.
5.Låt kallna
6.Blanda vaniljkräm
och kesella, bred ut på kakan
7.Toppa med skivade
jordgubbar, myntablad och florsocker