söndag 25 maj 2014


Kardemummakakor



Ingredienser:
  • 4,5 dl socker

  • 1 st ägg

  • 4,5 dl mjölk

  • 150 g smör

  • 10 dl vetemjöl

  • 6 tsk bakpulver

  • 2 msk mald kardemumma
  •  
    Havreströssel:
  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl havregryn
  •  
    Ugn 175 grader
    Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma.Rör ihop socker och ägg. Vispa ner mjölblandningen omväxlande med mjölken till en jämn smet.
    Rör i det smälta smöret. Häll ut i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
    Gör under tiden havresmeten. Smält margarinet i en kastrull och rör ner socker samt havregryn.Ta ut kakan och "strössla" över havresmeten med hjälp av två skedar. Grädda kakan i 15-20 minuter till, tills den har fått fin färg.
     
    Låt svalna. Skär upp i bitar.
            .
         
         
         
         
         
         
        Josefines Blogdesgner