tisdag 15 oktober 2013
Kladdkakekakor
Ingredienser till ca 20 st
ugn 200 grader
75 g smör
200g mörk choklad Marabou
200g vit choklad Marabou
2 ägg
1,75 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 mak vaniljsocker
1 knivsudd salt
Ha i smöret och bryt ner den mörka chokladen i en gryta. Låt chokladen smälta på låg värme.
Vispa ägg och socker ca 5 min med elvisp.
Blanda i övriga ingredienser i ägg -och socker- blandningen. Ha även i chokladsmöret. Blanda om ordentligt med tex en sked.
Hacka den vita chokladen och ha i den i smeten. Blanda om igen.
Klicka ut en rågad matsked smet på plåt. Jag hade ca 10 kakor på varje plåt(de blir stora i ugnen).
Innan de gräddas formas de till runda kakor.
Grädda i 7 min.
Låt kakorna svalna på plåten.