4,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 ägg
2 dl olja
3 mosade bananer
85g konserverad krossad ananas+ 4 msk spad
Blanda mjöl, socker, kanel och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, olja bananer, ananas och spadet. Blanda.
Smörj tre runda formar, diameter ca 23 cm. Fördela smeten mellan formarna. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min.
Låt svalna i formarna ca 10 min innan de stjälps upp.
Frosting:
0,5 kg smör
100g Philadelphiaost
1 msk kakao
12 dl florsocker
6 tsk kokande vatten
400 g Marabou mjölkchoklad
Vispa rumsvarmt smör i ca 20 min i elvisp. Smält choklade i vattenbad eller Micro. Låt svalna. Häll i kakao och osten. Blanda i hälften av florsockret och hälften av vattnet. Vispa. Häll i resten av florsocker och vatten. Blanda i den smälta chokladen. Vispa.
Bred frosting på två bottnar. Täcka kakan med frosting och spritsa rosor ovanpå.
Dekorera med mjuka pärlor.