lördag 29 juni 2013


Dekorerad Kladdkaka


Ingredienser:
200g smör
200g mörkchoklad(blockchoklad, Marabou, eller annan mörk choklad)
4 st ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
 
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter, eller som ovan en låg pajform.
Smält smöret till kakan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och ha i det smälta smöret. Låt chokladsmeten
svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör den jämn. Häll smeten i formen och grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt svalna helt, kladdkakan kan gärna stå i kylen över natten och mogna till.

Vispa ca 2,5 dl grädde. Tillsätt 1-1,5 msk florsocker och lite röd karamellfärg under vispningen. Spritsa detta ovanpå kakan.
 
 
 
Josefines Blogdesgner