(Första försöket)
Tårtbotten:
Till en form på 20 cm:
Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av glasen med 4 ägg. Det andra glaset med socker i samma nivå som äggen. Det tredje glaset fylls med potatismjöl upp till 1/3 av glaset och resten med vetemjöl till dess att de tre glasen allihop har samma nivå.
Vispa ägg och socker i minst 4 minuter. Rör ned mjölet och 1,5 tsk bakpulver försiktigt i smeten.
Smörj formen. Klipp ut en rundel i bakplåtspapper och fäst i botten av formen. Klä sidorna med bakplåtspapper med hjälp av remsor. Tänk på att pappret gärna får vara högre än formen då kakan blir hög.
Grädda 175 grader i 35-40 min. Låt kakan stå kvar i formen till dess att den svalnat.
Fyllning 1:
Vaniljkräm:
4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 msk potatismjöl, 125 g smör samt 1 msk vaniljsocker.
Allt förrutom smör och vaniljsocker, blandas i en gryta. Rör tills krämen tjocknar. Ta bort grytan från värmen och rör i smöret och vaniljsockret. Skulle smeten skära sig, tillsätt en rå äggula och rör.
Fyllning 2:
3 bananer
3 msk marsanpulver
3 dl grädde
1 msk citronsaft(förhindrar att bananerna mörknar)
gul pastafärg
vispa grädden hårt. Mosa bananer, tillsätt marsanpulver, citronsaft. Blanda ner i den vispade grädden. (pastafärgen blandas i grädden när den är vispad)
3dl grädde vispas hårt och breds över den fylda tårtan.
Gelelag:
3 blad gelatin läggs 5 min i kallt vatten.
Koka upp 1 dl vatten+2 msk socker+ 1 kryddmått citronsyra. Ha i geleatinbladen i den heta vätskan. Rör till bladen löst sig. Låt kallna en stund.
Skär till ett lock som passar tårtan av ett grönt marsipanlock.Skär ut ett hål i mitten. Pensla locket med smält choklad(undersidan).
Lägg på tårtan. Pudra över kakao.
Skär en banan i skivor och placera i mitten av marsipanlocket.
Häll över gelelag.
Överbliven grön marsipan används till dekoration.
Hackade nötter på sidorna. Jag "kastade" fast mina.